facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

RAMAI YANG TIDAK TAHU !!! Rupa-Rupanya Ini Fungsi Lubang Kat Kerusi Plastik


Mungkin ada diantara kita yang tertanya-tanya dan pernah terfikir kenapa ada lubang di atas permukaan kerusi ini. Sebenarnya lubang yang terdapat pada kerusi yang sering digunakan di gerai dan juga restoran ini mempunyai fungsi dan bukan semata-mata rekaan sahaja.
Berikut ini penjelasan tentang fungsi dari lubang tersebut.
Lubang tersebut memudahkan pengambilan kerusi ketika disusun, cuba bayangkan jika kerusi tersebut tidak mempunyai lubang mesti susah nak ambilkan?
lubang-pada-kerusi 2
Jika tanpa lubang, udara akan terkumpul diantara dua kerusi dan perkara ini akan membuat pengguna sukar untuk menyusun dan mengeluarkan  kerusi tersebut. Dengan adanya lubang di tengah, tekanan udara akan bergerak bebas dan kerusi mudah dikeluarkan kerana udara masuk dan keluar.
Ada juga yang mengatakan dengan adanya lubang tersebut, ianya memudahkan pengguna untuk buang angin dan ianya akan mengalir bebas. ( Point yang di nampak macam kelakar tapi yelah macam masuk akal juga kan?)
lubang-pada-kerusi 3
Untuk memastikan tidak berlaku kecurian ketika gerai ditutup, dengan adanya lubang di tengah, memudahkan untuk menyimpan dan dikunci macam gambar di atas.
loading...
RAMAI YANG TIDAK TAHU !!! Rupa-Rupanya Ini Fungsi Lubang Kat Kerusi Plastik RAMAI YANG TIDAK TAHU !!! Rupa-Rupanya Ini Fungsi Lubang Kat Kerusi Plastik Reviewed by suka hati on 9:00 am Rating: 5
Powered by Blogger.