facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

WAJIB BACA !!! Adakah Anda Tahu Warna Air Kencing....Menunjukkan Tahap Kesihatan Seseorang#Warna air kecing seringkali digunakan sebagai satu alat untuk diagnos pesakit. Warna, bau dan ketumpatan air kencing kita boleh memberi pelbagai tanda. Di Sini disertakan warna air kencing dan apa tandanya kepada sesorang.

#Tidak Berwarna (Lutsinar) - Anda meminum terlalu banyak air.#Warna Pucat jerami - Anda sihat, kandungan air dalam badan cukup.


#Kuning lutsinar - Anda Normal


#Kuning gelap - Normal, tetapi anda perlu minum selepas ini.


#Warna kuning madu - Anda kekurangan air, minum air sekarang.


#Berwarna perang - Anda kemungkinan ada masalah hati (liver)


#Berwarna merah jambu kemerahan - Adakah anda ada makan bit, blueberri, atau klembak? Jika ya, ianya normal. Jika tidak, anda mungkin mempunyai jangkitan pada pundi kencing, buah pinggang atau hati. Segera jumpa doktor.#Biru Atau Hijau - Ini sangat jarang, mungkin juga anda termakan makanan yang ada pewarna. Ini tidak berbahaya , walaubagaimanapun, jumpa doktor sekiranya ianya berterusan.
#Warna Ungu - Gurau je, mana ada air kencing warna ungu.
#Berbuih ataupun kabut - Ini mungkin  disebabkan protein berlebihan pada diet anda. Mungkin juga disebabkan masalah pada kidney anda. Segera jumpa doktor.
Baiklah, itu sahaja untuk kali ini. jangan lupa klik "Share" di bawah untuk berkongsi info ini dengan rakan lain.  
loading...
WAJIB BACA !!! Adakah Anda Tahu Warna Air Kencing....Menunjukkan Tahap Kesihatan Seseorang WAJIB BACA !!! Adakah Anda Tahu Warna Air Kencing....Menunjukkan Tahap Kesihatan Seseorang Reviewed by azaril on 7:07 pm Rating: 5
Powered by Blogger.