facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

GILA BETULL!!! Doktor Sangka Ada Ketumbuhan Pada Perut Gadis Ini. Apa Yang Ada Dalam Perut Selepas Bedah MENGEJUTKAN KORANG !!!

Hampir 3 kg rambut berjaya dikeluarkan daripada perut seorang gadis berusia 14 tahun. Menurut doktor yang merawatnya, gadis ini dipercayai telah makan rambutnya sendiri hampir 10 tahun lepas.
Gadis yang dirawat di Hospital King Edward Memorial, di Mumbai India, pada mulanya mengadu rasa sakit pada bahagian perut dan dia terus dibawa ke bilik X-ray.

Doktor pada awalnya mengesyaki ia adalah ketumbuhan pada perut dan segera melakukan pembedahan.
Pembedahan yang berjalan hampir 90 minit dengan bantuan 4 orang doktor, akhirnya berjaya mengeluarkan hampir 3 kg rambut pada perut gadis ini.
Habit makan rambut ini dikenali sebagao trichophagia , berpunca daripada trauma semasa kecil disebabkan penderaan mental mahupun fizikal. Jika rambut itu tidak dikeluarkan, ia akan tumbuh dan hidup didalam perut gadis berkenaan dan ini dikenali sebagai sindrom Rapunzel.
   

loading...
GILA BETULL!!! Doktor Sangka Ada Ketumbuhan Pada Perut Gadis Ini. Apa Yang Ada Dalam Perut Selepas Bedah MENGEJUTKAN KORANG !!! GILA BETULL!!! Doktor Sangka Ada Ketumbuhan Pada Perut Gadis Ini. Apa Yang Ada Dalam Perut Selepas Bedah MENGEJUTKAN KORANG !!! Reviewed by suka hati on 7:13 pm Rating: 5
Powered by Blogger.