facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

Gempar !! ( Audio ) Suara Misteri Hantui Penduduk Flora Damansara


Beberapa minggu yang lalu, beberapa rakan telah berkongsi rakaman suara aneh yang didengari oleh penduduk apartmen Flora Damansara di Damansara Perdana menerusi lamanFacebook.
Menerusi laman Ping.Busuk, suara aneh itu didengari beberapa kali selepas pukul 11 malam dan kebimbangan itu turut dikongsikan melalui Facebook komuniti penduduk di situ.
Berikut merupakan ‘screenshot’ penduduk yang mengadu mengenai perkara itu:
http://www.youtube.com/watch?v=Was5Pjzu8iwhttp://www.youtube.com/watch?v=Was5Pjzu8iwhttp://www.youtube.com/watch?v=Was5Pjzu8iw
Berdasarkan hasil perbincangan di forum ‘Cari.com‘, beberapa individu telah berkongsi mengenai cerita misteri di Flora Damansara.
Antaranya:
1. “Member satu ofis ramai duk Flora Damansara. Al kisahnya ada semua unit rumah sana adalah laluan orang bunian. x pernah ada yg lama menyewa sana, kadar sewa pun murah. Citanya gini. kat rumah tu, area ruang tamu nya adalah laluan bunian. imagine la, time tgk tv bleh tengok ada orang lalu lalang kat depan, then tembus dinding. Ada sapa2 yg tahu rumah mana satu? aku x tanya plak kawan aku tapi mmg betul2 ada sebab ada geng satu ofis duk situ kejap je, terus pindah lain.”
2. “sesiapa sini yang tau ttg kisah hantu di kawasa perumahan flora Damansara? tapak ni bekas kubur orang asli..mula2 pindah dulu 2 malam berturut2 jumpa rambut panjang berbelit kat pokok kaktus dlm rumah..padahal kami rambut pendek je..huhuhu.”
3. “flora damansara… opismate dulu ada stay situ… mlm mlm dgr la, makhluk tu main tarik tin atasawning tingkap… bunyi tin dengan zink awning… last last pindah gi kota damansara…”
Sejauh mana kebenarannya, hanya Allah S.W.T sahaja yang mengetahui sama ada betul atau tidak cerita-cerita ini.
Walau bagaimanapun , janganlah membiarkan ketakutan itu menguasai diri sehingga kita merasakan bahawa makhluk lain lebih berkuasa dari-Nya.
Wallahu a’lam…





loading...
Gempar !! ( Audio ) Suara Misteri Hantui Penduduk Flora Damansara Gempar !! ( Audio ) Suara Misteri Hantui Penduduk Flora Damansara Reviewed by Zarith Sofea on 10:14 pm Rating: 5
Powered by Blogger.