facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

PELAJAR MRSM HAMPIR BUTA DIROTAN GURU KERANA TAK SANGKUT BAJU DALAM ALMARI

Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Pasir Salak akan menanggung kos rawatan perubatan seorang pelajarnya yang didakwa hampir buta akibat dirotan guru, Selasa lepas.
Guru terbabit dilapor merotan Danish Aiman Ahmad Rizal, 13, yang mengenai bahagian mukanya sehingga menyebabkan cermin matanya pecah dan serpihannya memasuki matanya.
Pelajar itu dirotan kerana dikatakan tidak menyangkut baju di dalam almari yang disediakan dalam asrama.
Pelajar MRSM Hampir Buta Dirotan Guru Kerana Tak Sangkut Baju Dalam Almari
Pelajar MRSM Hampir Buta Dirotan Guru Kerana Tak Sangkut Baju Dalam Almari
Pengerusi Jawatankuasa Pelajaran, Sains, Alam Sekitar dan Teknologi Hijau Negeri, Datuk Dr Muhammad Amin Zakaria berkata kejadian sedemikian tidak sepatutnya berlaku sekiranya guru tersebut besikap lebih berhemah.
 
“Bagaimanapun kes telah berlaku dan pelajar itu diberikan rawatan di hospital tanpa memerlukan rawatan doktor pakar,” katanya di sini, Khamis.
Muhammad Amin berkata, ibu bapa pelajar tersebut telah membuat laporan polis dan guru terbabit telah disiasat.
“Ibu bapa pelajar itu juga telah berbincang dengan pihak sekolah dan guru terbabit. Sekiranya ada kes yang melanggar etika dari segi profesionalisme, ibu bapa berkenaan boleh mengambil tindakan,” katanya.
Sementara itu, Majlis Amanah Rakyat (Mara) sedang menyiasat secara terperinci kejadian seorang pelajar MRSM Pasir Salah yang cedera dirotan guru.
Kenyataan yang dikeluarkan Mara menyebut, siasatan kejadian itu sudah mula dijalankan pihaknya.
“Tindakan sewajarnya akan diambil mengikut peraturan yang dikuatkuasa jika didapati bersalah,” menurut kenyataan agensi itu, petang Khamis.
Sumber : Mstar
loading...
PELAJAR MRSM HAMPIR BUTA DIROTAN GURU KERANA TAK SANGKUT BAJU DALAM ALMARI PELAJAR MRSM HAMPIR BUTA DIROTAN GURU KERANA TAK SANGKUT BAJU DALAM ALMARI Reviewed by Zarith Sofea on 7:34 pm Rating: 5
Powered by Blogger.