facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

MESTI BACA !!! INILAH 6 Nama anak Yang Paling popular Tapi Di SUKAI Jin...Jom Check Nama Anak Anda ???Dalam program TV Tanyalah Ustaz, di TV9, Ustaz Sharhan Shafie seorang pengamal perubatan Islam menyatakan nama-nama berikut merupakan antara nama-nama anak Jin dan disukai JIN.

Walaupun sebutan nama-nama ini sedap didengar dan maknanya elok, menurut pengalaman beliau yang banyak mengubat pesakit-pesakit berkaitan sihir dan gangguan makhluk halus, nama-nama ini boleh mendatangkan penyakit misteri kepada seseorang yang menggunakan nya.

Eloklah TIDAK mengambil nama-nama di bawah ini untuk dinamakan pada anak-anak anda semua:


    #Balqis
    #Qistina/Kistina
    #Najwa
    #Zaquan/Zakuan
    #Batrisya
    #Erisya


#@#Peringatan daripada Ustaz Sharhan Shafie, kepada mereka yang mempunyai nama-nama seperti di atas TIDAK perlu menukar nama, tetapi cukuplah dengan menukar nama panggilan.

#@#Sebagai contoh, nama NUR NAJWA. Kalau sebelum ini nama panggilan adalah Najwa, elok ditukarkan kepada Nur saja.

#@#Namun, sesungguhnya segala macam penyakit sama ada sakit biasa atau misteri, semuanya datang dari Allah SWT. Bukan dari nama seseorang, semuanya ketentuan-Nya...

#@#Cuma apa yang Ustaz Sharhan mahu sampaikan ialah, banyak kes pesakit yang datang untuk mendapatkan rawatan, pesakit itu namanya sama seperti nama-nama anak jin di atas.

#@#Sebab itulah Ustaz Sharhan menasihatkan, elakkan memberi nama anak seperti nama anak yang selalu 'dipakai' jin.

P/S :: Walau bagaimanapun, tidaklah salah atau berdosa jika sekiranya Anda Semua menggunakan nama tersebut...  
Wallahu a'lam...
loading...
MESTI BACA !!! INILAH 6 Nama anak Yang Paling popular Tapi Di SUKAI Jin...Jom Check Nama Anak Anda ??? MESTI BACA !!! INILAH 6 Nama anak Yang Paling popular Tapi Di SUKAI Jin...Jom Check Nama Anak Anda ??? Reviewed by suka hati on 1:02 am Rating: 5
Powered by Blogger.