facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

YA ALLAH ! Rupanya Inilah Punca Sebenar Anak & Bapak bertikam Sesama Sendiri, Akhirnya Anak Yg MATI Di Johor.... MOGA ARWAH TENANG DISANA...

JOHOR BAHRU – Seorang pemuda maut ditikam bapanya dalam satu pergaduhan di rumah mereka di Seri Alam, dekat sini, malam tadi.

YA ALLAH ! Rupanya Ini Punca Sebenar Anak & Bapak bertikam Sesama Sendiri, Akhirnya Anak Yg MATI Di Johor
YA ALLAH ! Rupanya Ini Punca Sebenar Anak & Bapak bertikam Sesama Sendiri, Akhirnya Anak Yg MATI Di Johor

Ketua Polis Daerah Seri Alam Supt Jokhiri Abd Aziz berkata dalam kejadian 7 malam itu, mangsa yang berusia 23 tahun, mati ditikam menggunakan pisau semasa pertengkaran dengan bapanya.

Beliau berkata pertengkaran itu yang turut disaksikan ibu mangsa, berakhir selepas mangsa maut akibat ditikam sekali dengan pisau di bahagian dada sebelah kiri manakala bapanya cedera dua tikaman dengan pisau iaitu di bahagian dada kiri dan di bahagian perut.

“Mangsa meninggal dunia di tempat kejadian manakala bapanya selamat dan stabil,” kata Jokhiri dalam kenyataan di sini hari ini.

Beliau berkata pihak polis terpaksa mengambil masa lebih kurang sejam di tempat kejadian untuk berunding dan memujuk suspek sebelum dia ditangkap kerana masih berada di tempat kejadian iaitu di ruang tamu rumah bersama mangsa dan isteri suspek. Sebaik ditahan, pihak polis terus membawa suspek yang berusia 54 tahun itu mendapatkan rawatan dan pemeriksaan di Hospital Sultan Ismail Johor Bahru.

“Pihak polis tidak menolak kemungkinan motif kejadian itu disebabkan perselisihan faham yang telah lama berlarutan dalam keluarga itu, khasnya berkaitan kekangan kewangan untuk menyara kehidupan keluarga,” kata Jokhiri.

Tambahnya, hanya ibu mangsa yang bekerja sebagai pembantu kantin di sebuah kilang manakala bapa dan mangsa tidak bekerja manakala tiga orang adik mangsa masih bersekolah. Kes itu disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

Suspek akan direman mengikut Seksyen 117 Kanun Prosedur Jenayah untuk siasatan lanjut.
loading...
YA ALLAH ! Rupanya Inilah Punca Sebenar Anak & Bapak bertikam Sesama Sendiri, Akhirnya Anak Yg MATI Di Johor.... MOGA ARWAH TENANG DISANA... YA ALLAH ! Rupanya Inilah Punca Sebenar Anak & Bapak bertikam Sesama Sendiri, Akhirnya Anak Yg MATI Di Johor.... MOGA ARWAH TENANG DISANA... Reviewed by suka hati on 3:35 pm Rating: 5
Powered by Blogger.