facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

Inilah Yang Terjadi Sekiranya Anda Letak Bawang Putih Di Telinga Sebelum Tidur!!!


Telinga anda sering sakit? Kenapa tidak Anda cuba ini…
Anda pernah kena sakit telinga?? Apa-apa sebablah..
Nasihat saya, kalau ada yang terasa telinga gatal-gatal, jangan dok cuci sangat dengan putik kapas tu. Manalah tahu ada jangkitan yang kita tak tau. Apa yang saya baca, gatal-gatal juga merupakan tanda-tanda jangkitan dalam telinga. Kadang-kadang kita tak perasan, apatah lagi kalau kena pada kanak-kanak.
Balik pada topik, saya sebenarnya nak kongsi cara-cara menggunakan bawang putih untuk membantu mengatasi masalah jangkitan telinga. Jangkitan telingan berpunca dari pengumpulan cecair pada bahagian telinga, boleh disebabkan oleh selsema, alahan, bakteria & habuk.
Kenapa bawang putih?
Bawang putih bersifat anti-bakteria, anti-viral & anti-oksidan membantu mengurangkan bengkak, sakit & jangkitan itu sendiri
Mengandungi alisin sebagai anti mikrob terbaik
Aroma bawang putih adalah anti septic & anti keradangan serta mudah diserap melalui kulit
Semua penyakit ada penawar (Allah janji dah tu) kecuali mati.
1. Cari bawang yang sudah di potong yg terkecil, tidurlah dengan memasukan bawang itu di telinga bahagian luar dan lihat hasilnya setelah anda bangun tidur.
Bawang efektif untuk membantu meredahkan perandangan telinga serta mengurangi rasa sakit.
2. Bawang juga membantu kita melembutkan tulang telinga kita dan membuat kita mudah untuk membersihkan kotoran dalam telinga bahagian dalam.
3. Jika anda letak bawang dibawah kaki, akan membantu kita untuk anti-bakteri serta anti-virus kita jadi lebih kuat…
4. Bukan cuma itu,  juga memiliki fungsi untuk membunuh bakteri serta mikroorganisme serta membersihkan darah kita dalam pembuluh darah. Caranya mudah … ikuti saja gambar di artikel ini ..
Sila share jika info ini bermanfaat..
Sumber: Healthy Wild and Free
loading...
Inilah Yang Terjadi Sekiranya Anda Letak Bawang Putih Di Telinga Sebelum Tidur!!! Inilah Yang Terjadi Sekiranya Anda Letak Bawang Putih Di Telinga Sebelum Tidur!!! Reviewed by azaril on 2:36 pm Rating: 5
Powered by Blogger.