facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

Waspada! Jangan Beli Tong Gas yang Begini

Tong Gas Ada yang Macam Ni? Jangan Beli! | Kenapa anda dilarang membeli tong gas yang ada 'tampalan' logam pada badannya? Baca ini.

Waspada! Jangan Beli Tong Gas yang Begini

Jangan Beli Jika Tong Gas Ada Yang Macam ni!!!
Sudah menjadi kebiasaan dalam kehidupan harian kerana seluruh penduduk samada di Malaysia atau di serata dunia menggunakan gas untuk memasak.
Kalau sewaktu anda ingin membeli gas yang baru dan jika terjumpa atau ternampak besi samada satu atau dua yang dilekatkan di tangkai pemegang tog gas tersebut, elakkan daripada membelinya.
Tujuan besi tersebut dilekatkan di situ adalah bagi menipu pengguna. Ianya bertujuan menambah berat tong tersebut sedangkan isinya kurang dan tidak mencukupi sebagaimana yang tercatat pada tong gas tersebut.
Begitu ramai pengguna telah terpedaya kerana gas cepat habis walaupun hanya digunakan beberapa kali untuk memasak berbanding sebelumnya.
Jika terjumpa atau terbeli tong gas tersebut, bolehlah dibuat aduan kepada KPDNKK untuk diambil tindakan.
Dan tong gas yang sudah terbeli akan digantikan semula dengan tong gas yang sebenar atau wang akan dikembalikan semula selain daripada tindakan yang dikenakan ke atas peniaga yang menjualnya
Mohon Share kepada Semua....
loading...
Waspada! Jangan Beli Tong Gas yang Begini Waspada! Jangan Beli Tong Gas yang Begini Reviewed by azaril on 11:43 pm Rating: 5
Powered by Blogger.