facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

Video.Gempar ,Rakyat Rusia Dikejutkan Penemuan Kura-Kura Dinosaur.Kura kura Dinosaur di Rusia gemparkan dengan kemunculan seekor kura-kura yang dianggap sebagai 'Penyu Dinosaur'. Sebabnya, jika melihat dari bentuk kura-kura tersebut memang sangat berbeza dengan jenis yang selama ini ada. Sehingga, foto dan video Kura-kura Dinosaur tersebut menjadi viral di media sosial.

Pertama kali, kemunculan haiwan unik Kura-kura Dinosaur tersebut tersebar luas di media sosial Facebook dan twitter. Banyak dari para netizen yang beranggap jika itu hanyalah kura-kura biasa saja, akan tetapi banyak juga yang berpendapat jika itu memang kura-kura dinosaur yang terdampar. Malahan, ada juga netizen yang berfikir jika gambar tersebut hanyalah editan belaka. Namun, bukan hanya foto, video sebagai keaslian foto pun sekarang ini beredar luas.

Jika melihat video yang kini viral, memang bentuk sang kura-kura tersebut sangat aneh dan berbeza dengan apa yang sering dilihat selama ini. Awal mula penemu sang kura purba tersebut, ditemui oleh seorang nelayan dan ia terus menangkapnya. Salah seorang penduduk bernama Anastasia Steshina pun langsung mengabadikan momen pelik tersebut.

Anastasia berasal dari Leninskoye menegaskan, ketika ia dihubungi, ia pun terus datang ke lokasi dan merakam penampakan kura-kura dinosaur tersebut. Menurutnya, jika sang kura-kura memang sangat mirip dengan dinosaur. Padahal, selama ini ia sendiri belum pernah melihat bentuk kura-kura seperti itu.

Sampai berita ini disiarkan, belum ada penjelasan kenapa kura-kura Dinosaurus yang masuk jenis yang sangat familiar di Florida yang kerap mendapat jolokan sebagai kura-kura dinosaur tersebut terdampar di Rusia, akan tetapi, dugaan sementara jika makhluk tersebut terlepas dari China yang sengaja membiakan jenis ini untuk dimakan. 

Jom saksikan video berikut ini:

https://youtu.be/fv5FiOTbpwg
loading...
Video.Gempar ,Rakyat Rusia Dikejutkan Penemuan Kura-Kura Dinosaur. Video.Gempar ,Rakyat Rusia Dikejutkan Penemuan Kura-Kura Dinosaur. Reviewed by azaril on 10:43 pm Rating: 5
Powered by Blogger.