facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

(BERITA TERKINI) : Akhirnya... Setelah Disiasat Punca SEBENAR Kebakaran Hospital Sulatanah Aminah TERBONGKAR !!!

Akhirnya… Setelah Disiasat Punca SEBENAR Kebakaran Hospital Sulatanah Aminah TERBONGKAR !!! | JOHOR BAHRU – Polis mengesahkan terdapat percikan api pada soket di dewan bedah di tingkat 1 Bangunan Induk di Hospital Sultanah Aminah (HSA) hari ini.

hsa-terbakar-2

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Sulaiman Salleh berkata, kejadian pada pukul 1.40 petang itu berpunca daripada air yang mengalir ketika kerja pembersihan dijalankan. 

“Air daripada kerja-kerja pembersihan yang dilakukan di tingkat dua telah mengalir ke tingkat satu di dewan bedah terbabit.

bkr

bt_21-1

“Bagaimanapun, tiada pesakit di dalam dewan bedah berkenaan kerana dewan bedah terbabit proses ubah suai,” katanya ketika ditemui di HSA di sini sebentar tadi.

Sulaiman berkata, keadaan masih terkawal dan berharap agar orang ramai tidak membuat sebarang spekulasi membabitkan kejadian itu.

“Kami menolak kemungkinan terdapat unsur jenayah membabitkan kejadian itu dan keadaan bangunan masih selamat digunakan,” katanya.

Beliau menambah, bomba mengesahkan bangunan tersebut selamat bagaimanapun langkah-langkah pencegahan dengan memindahkan pesakit lain ke kawasan yang lebih selamat dijalankan.

“Terdapat pemindahan pesakit yang berada di wad berdekatan dijalankan sebagai langkah pencegahan,” katanya. Kredit:- Kosmo ONLINE
loading...
(BERITA TERKINI) : Akhirnya... Setelah Disiasat Punca SEBENAR Kebakaran Hospital Sulatanah Aminah TERBONGKAR !!! (BERITA TERKINI) : Akhirnya... Setelah Disiasat Punca SEBENAR Kebakaran Hospital Sulatanah Aminah TERBONGKAR !!! Reviewed by suka hati on 6:17 pm Rating: 5
Powered by Blogger.