facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

(HOT VIRAL MALAYSIA) : Lelaki dibunuh selepas tahu bakal adik ipar sudah berkahwin... ALLAHUAKBAR !!! APA NAK JADI DENGAN MANUSIA NIE...

Mangsa ditemui mati oleh orang ramai di tempat letak kereta pejabat Majlis Agama Islam Terengganu

mati

KUALA TERENGGANU: Seorang lelaki berumur 34 tahun ditemui mati oleh orang ramai bersama 6 tikaman di tempat letak kereta pejabat Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Terengganu (Maidam) di sini pagi tadi.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, Wan Abdul Aziz Wan Hamzah berkata siasatan awal mendapati mangsa Mohd Sukri Hussin ditikam oleh suspek yang juga bakal adik iparnya menggunakan pisau dalam kejadian kira-kira pukul 11.30 pagi.

“Kita mendapat maklumat orang awam mengenai kejadian itu pada pukul 11.36 pagi. Melalui siasatan awal, suspek yang berumur 29 tahun hadir ke pejabat Maidam bersama keluarganya untuk menyemak status perkahwinannya yang berasal dari Kuala Terengganu.

“Setelah disemak, suspek didapati telah berkahwin. Bagaimana pun suspek mendakwa dia masih bujang kepada keluarga mangsa dan berlakulah pertengkaran dan pergelutan antara suspek dan mangsa yang merupakan abang kepada bakal isteri suspek,” katanya kepada pemberita di tempat kejadian. Wan Abdul Aziz berkata dalam pertengkaran itu suspek dipercayai mengeluarkan pisau sepanjang 6 inci lalu menikam sebanyak 6 kali terhadap mangsa yang 2 darinya di leher dan dada kiri sehingga membawa kematian kepada mangsa.

“Suspek kemudian melarikan diri dengan sebuah kereta dengan bantuan 2 orang rakannya. Suspek turut mengacu kepada pengawal keselamatan yang menjaga pagar utama pejabat Maidam dengan menggunakan pisau yang sama.

“Polis kini sedang melancarkan gerakan memburu suspek dan 2 lagi rakannya dengan melakukan Ops Tutup dan kita percaya suspek dan rakan subahatnya masih berada dalam negeri ini,” katanya.
Katanya pihaknya turut meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) bagi mengenal pasti suspek dan rakan-rakannya.

Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

Sementara itu pengawal keselamatan tersebut Mohd Suffian Yusof, 23, berkata dia sedang menutup palang pagar utama apabila suspek tiba-tiba datang sambil mengacukan pisau dan berkata: “Saya tak nak kacau orang”.

“Suspek kemudian membuka sendiri palang dan terus memecut keretanya. Saya sebelum itu tidak tahu telah berlaku kes bunuh. Saya ingatkan ada kes curi kereta,” katanya.
loading...
(HOT VIRAL MALAYSIA) : Lelaki dibunuh selepas tahu bakal adik ipar sudah berkahwin... ALLAHUAKBAR !!! APA NAK JADI DENGAN MANUSIA NIE... (HOT VIRAL MALAYSIA) : Lelaki dibunuh selepas tahu bakal adik ipar sudah berkahwin... ALLAHUAKBAR !!! APA NAK JADI DENGAN MANUSIA NIE... Reviewed by suka hati on 8:04 pm Rating: 5
Powered by Blogger.