facebook KLIK PANGKAH UNTUK TUTUP Button Close
loading...

(HOT VIRAL) : Wanita Berjubah Hitam Ini Keliling Kampung Setiap Jumaat, Kenapa?

rotan

Setiap Jumaat, Siti Hindun, 64, akan meronda keliling kampung Empangsari di Desa Plered, Purwakarta, Jawa Barat sambil memegang rotan untuk mengarah kaum lelaki yang masih leka melepak di warung-warung kopi berhampiran supaya bergegas ke masjid bagi menunaikan solat Jumaat.

Rutin setiap Jumaat itu telah dilakukankan olehnya sejak 10 tahun lepas bagi memastikan tiada kaum adam yang poteng solat Jumaat.

Saya akan pastikan tidak ada lelaki yang berkeliaran semasa solat Jumaat di desa Plered. Kalau ada.. hmmm, siap sedialah terima pukulan dari saya“, katanya ketika dipetik akhbar Radar Karawang.

Saya bukannya pukul dengan kuat tetapi hanya mahu membuatkan mereka malu dan sedar kewajipan sebagai orang Islam,” jelasnya.

Tindakan seperti itu dibuat kerana terlalu ramai penduduk kampung yang mengadu tentang sikap sebilangan lelaki yang tidak menunaikan solat Jumaat.

loading...
(HOT VIRAL) : Wanita Berjubah Hitam Ini Keliling Kampung Setiap Jumaat, Kenapa? (HOT VIRAL) : Wanita Berjubah Hitam Ini Keliling Kampung Setiap Jumaat, Kenapa? Reviewed by suka hati on 1:09 pm Rating: 5
Powered by Blogger.